West Charkin lumikinkku valittiin vuoden 2013 luomutuotteeksi

on .

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 26.3. klo 16.20.

West Charkin lumikinkku herätti Luomulliton raadissa kiinnostusta ja ihastusta, ja näin se valittiin vuoden 2013 luomutuotteeksi.

Lumikinkku on vuonna 1999 toimintaansa aloittaneen West Charkin ”kruununjalokivi”, jonka suosio on noussut sekä ravintoloiden että kuluttajien kesken. Lumikinkku on luomutuote, joka valmistetaan ikivanhalla suomalaisella lihankuivausmenetelmällä. Merisuola hierotaan lumikinkkuun käsin ja sen annetaan imeytyä kaksi viikkoa, minkä jälkeen kinkku kylmäsavustetaan leppälastuilla. Lumikinkku saa kypsyä noin 12 kuukautta ihanteellisissa lämpö- ja kosteusoloissa Pohjanpitäjänlahden rannalla sijaitsevassa kellarissa. Lihan oikea kypsyys todetaan hevosen kylkiluulla - vain todellinen ammattilainen tietää, milloin piston vastus on juuri oikea!

Lumikinkun valmistukseen käytettävä liha tulee Munsalassa sijaitsevalta Skogsjö tilalta. Sikojen rehu sisältää ainoastaan luomukasviksia, luomukivennäisiä ja vitamiineja. Luomusikaa kasvatetaan pidempään kuin tavallinen sika ja pikkuporsaan imetysaika on tavanomaista pitempi. Luomusialla on reilusti liikkumistilaa, päivänvaloa ja kesällä mahdollisuus olla ulkoilmassa.

West Chark Oy Ab:n on perheyritys, jonka omistavat Jan ja Leila Westman. Tuotantotilat sekä kauppa sijaitsevat Pohjan kirkonkylässä, Raaseporin kaupungissa.
West Charkin lihat, lihajalosteet ja makkarat ovat myynnissä monessa elintarvikeliikkeessä ympäri maata, ja useat ravintolat kuuluvat West Charkin vakioasiakkaisiin.

”Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on satsaus Saksan markkinoille jossa lumikinkkua nostetaan kärkituotteeksi edustamaan suomalaista ruokaa parhaimmillaan”, paljastaa West Charkin toimitusjohtaja Jan Westman. Westman on aikaisemmin työskennellyt sveitsiläisissä Michelinravintoloissa, joten hän on hyvin perillä keskieurooppalaisten ruokatottumuksista.

Lumikinkkua voi syödä sellaisenaan. Lumikinkku sopii mainiosti leivän päälle, tapasannoksiin tai seisovassa pöydässä vieraiden suosikkina. West Charkin keittiömestari, Kenneth Löfberg, paljastaa parhaimman ohjeensa: ”Kieritä taateli kinkkusiivuun ja valmista 150-asteisessa uunissa n. viisi minuuttia. Saat kyllä kierittää aika paljon taateleita, koska mielenkiintoinen yhdistelmä herättää vieraittesi kiinnostuksen.”

Luomuliiton Vuoden luomutuote –kilpailulla halutaan tuoda esiin suomalaisia luomu-uutuuksia, joiden maku ja rakenne ansaitsee kiitosta ja joka tuo myös jotakin uutta mielenkiintoista markkinoille.

Lisätietoja antaa:

Jan Westman, West Chark puh. 0400-850 824, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Elisa Niemi, Luomuliitto, puh. 0400-534 003, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
buy clomid online, buy clomid online